mandag 2. april 2007

Asparges og pistasj risotto


Risotto er bare så fantastisk godt synes jeg. Disse to oppskriftene er mine favoritter.
Nok til 4 pers.

1 liter grønnskakskraft
250 ml hvitvin
80 ml extra virgin
1 rødløk, hakket
440 g arborio ris
310 g asparges, renset og kuttet i 3 cm biter
125 ml fløte
100 g parmesan
40 g pistasje, toasted og hakket

Varm kraften og vinen i en gryte til kokepunktet, skru ned varmen og
la blandingen så vidt småkoke.
Varm oliven oljen i en dyp panne. Tilsett løk og stek til den har
blitt myk. Tilsett så løk og rør om til den har blitt gjennomsiktig.
Tilsett 125 ml av kraften og rør on til den er absorbert. Forsett med
resten av kraften til alt er absorbert og risen er mør og creamy.
Tilsett aspargesen når det er ca 5 min igjen av koketiden.
Ta kjelen av platen og la stå i 2 minutter, tilsett deretter parmesan
og fløte. Smak til med salt og pepper. dryss pistasje over ved
servering.

Ingen kommentarer: