lørdag 19. mai 2007

Sommerpasta med ferske tomater



Dette er en rask oppskrift til late sommerdager, på den tiden av året som tomatene smaker best...

Ingredienser:

(til ca. fem personer)
ca.7 ferske tomater (du må bruke gode tomater her, ellers blir det ikke bra!)
ett stort hvitløksfedd
fersk basilikum
en god extra virgin olivenolje
salt
pepper

700 gram pasta (ikke spaghetti eller lignende, jeg liker denne sausen med penne eller fusilli)

skjær tomatene i små biter og ha de i en stor pastabolle. Finhakk hvitløken eller ta den i en hvitløkspresse og ha den oppi bollen. Riv basilikum i biter og ha den også oppi. Hell passe mengde med olivenolje over (det skal være nok saus til den mengden pasta man koker, du kan til nød ha i litt ekstra olje etter pastaen er kokt hvis du har feilberegnet). Smak til med salt og pepper og la den stå og "godte seg" mens du setter over pastavannet og koker pastaen. Når pastaen er kokt blander du alt sammen og server gjerne med ferskrevet parmesan og pepper. Det er også godt og blande i mozzarellabiter.

Ingen kommentarer: