Jeg fant ut at jeg måtte finne opp en vegetarpaella, siden jeg savnet det så mye. Paella er veldig godt og lager nesten seg selv. Det går helt sikker å variere grønnsakene her, men vil anbefale å bruke en eller annen type løk, paprika og erter, siden det gir den typiske smaken. Jeg syns at de røde bønnene passet perfekt siden de holder seg inntakt (og er en bra erstattning av sjømat eller kylling).
Ingredienser (til ca.4 pers.):
Olivenolje
2 paprika i små biter (bland gjerne gul, grønn og rød)
1 løk i skiver
5-6 aromasopp (eller noe annet du liker) i skiver
1 boks med røde bønner (red kidney) skyll av dem i et dørslag og rist av vannet
2 kopper basmatiris (5 dl)
4 kopper vann (1 liter)
ca. 2 spiseskjeer grønnsaksbuljongpulver eller 1-2 bujongterninger (smak, ikke alle buljonger er like salte, jeg liker økologisk buljong fra naturata)
ca. 25 g saffran pulver (du kan bruke tråder også som du moser i en morter)
1 teskje paprikapulver
1/2 teskje chiliflak (kan sløyfes, eller du kan ha i mer hvis du vil ha en "hot" paella)
frosne erter
oliven (grønne eller svarte eller en blanding, jeg syns svart kalamata og grønne sitronmarinerte oliven er godt)
fersk hakket persille
hakket vårløk
sitron i båter
salt (helst maldon sea salt)
Først steker du løken og paprikaen i olivenolje til de er myke (jeg stekte i to panner for å få plass, men har du en stor paellapanne eller wok kan du putte alt i samme panne), ha i soppen på slutten av steketiden. Husk å salte grønnsakene. Mens alt steker kan du koke opp vannet med buljong, saffran, paprikapulver og chiliflak. Ha risen oppi graønnsakene og rør rundt et par minutter slik at risen dekkes i olje, så heller du buljongkraften over og har i bønnene. La det stå og putre uten å røre på middelslav varme (uten lokk). Når risen begynner å komme til overflaten kan du legge erter, oliven, persille og vårløk på toppen. Risen skal koke til den er passe myk (du må nesten smake, men det tar ca. en halvtime tror jeg. All væsken skal være asorbert). Server med sitronbåter som du legger oppå. Det smaker ekstra godt med masse ferskpresset sitronsaft på. Håper det smaker!
Macro Bowls
-
The macro bowls featured in Joe Yonan's Mastering the Art of Plant-Based
Cooking - nutty brown rice, a rainbow of vegetables, and a miso-tahini
dressing ...
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar