fredag 6. juli 2007

Hvitvins tofu

Ingredienser (2 pers):

olivenolje
1 pakke fast tofu (500g)
1 løk i skiver
1 fedd hvitløk presset
salt
1 ts sukker
hvitvin (ca. 1 1/2 kopp)
saften av en halv sitron

Stek løken i litt olje og ha i litt hvitvin på slutten. La vinen koke bort. Sett den til side. Skjær tofuen i åtte skiver og tørk dem av med kjøkkenpapir. Stek skivene i olivenolje på middels/sterk varme ca. seks min. på hver side til de er gyllenbrune (ha i salt mens de steker). Ha i hvitvin, sitronsaft, sukker og den stekte løken. La væsken koke seg passe tykk mens du snur litt på tofubitene. Server gjerne med potetsalat, ovnbakt zucchini og eller en god salat

1 kommentar:

Francesca sa...

Denne oppskriften kan også lages med rødvin i stedet for hvitvin. Dersom du ikke har vin i huset, kan du evt. bruke vinedikk :)