Fordi det snart er vår og aspargessesongen er i gang ;) Og så er dette skikkelig "comfort food"
Til 4 personer:
350 gr. ris (arborio eller carnaroli)
250/300 gr. grønne asparages
1 løk (rød eller gul)
litt smør eller margarin
god olivenolje
parmigiano reggiano
ca. 1,5 liter grønnsakskraft (buljong)
salt
Slik gjør du:
Først gir du asparagesen et lite oppkok i rikelig med lettsaltet vann så de mykner litt (koketid kommer an på str.) Det er ikke så farlig om de ikke blir helt myke siden de koker med risen siden.
Kok opp grønnsaksbuljongen i en gryte (du kan evt bruke samme vann som asparagesen har kokt i).
Kutt opp løken i små biter. Kutt også asparges i småbiter, men spar på tuppene som du skal ha i når risen er halveis kokt. Ha litt olje (og evt.smør) i en lav og bred gryte eller lignende. Stek løken og aspargesbitene til de blir møre. Mos asparagesen med en tresleiv i panna over middels høy varme. Prøv å lage en grønn pasta. Ha i salt og risen som du lar steke sammen med løk og asparages i ca. et halvt min. Så begynner du å ha i kraften
Begynn med ganske mye kraft slik at risen nesten flyter som i en suppe, så har du etterhvert i bare litt og litt kraft etterhvert som den trekker seg inn i risen. Rør ofte. Smak til med salt.
Når risen er halveis kokt kan du ha i asparagestuppene (spar et par til å pynte tallerkenen med). Når risen er kokt lar du den hvile i 15 sek. og har i litt smør. Om du vil kan du rør i litt parmesanost eller bare ha det over når risen serveres. Pynt hver tallerken med et par asparagestupper. Nyt i godt selskap!
Macro Bowls
-
The macro bowls featured in Joe Yonan's Mastering the Art of Plant-Based
Cooking - nutty brown rice, a rainbow of vegetables, and a miso-tahini
dressing ...
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar