søndag 15. februar 2009

Kokte linser



Dette er forslag til tilbehør til mandel og valnøtt karbonadene :) Har ikke skrevet opp mål, pleier bare å ta så mye jeg syns passer eller har lyst på... Du kan også ha i tomater og/eller selleri hvis du vil, det smaker godt til linsene.

Du trenger:

Olivenolje
Grønne linser (vasket)
Løk
Hvitløk
Grønnsaksbuljong
Ferske urter (gjerne timian)
Salt og pepper
Sitronsaft

Gjør slik:

Varm olivenolje i en kasserolle. Skjær løk i skiver og hakk opp hvitløken. Stek løken til den blir myk og ha i hvitløken på slutten av steketiden. Ha så i linsene og dekk de godt med vann. Ha i litt buljong og sitronsaft. Ha på lokk og la det småkoke til linsene blir møre (tilsett evt. mer vann hvis du må). Hakk opp urtene og ha de i når linsene begynner å bli myke. Til slutt smaker du til med salt og pepper (evt. sitronsaft). Serveres som tilbehør eller du kan bruke det som pastasaus (tilsett da gjerne noen cherrytomater eller hakkede tomater mens linsene koker). Du kan også bruke det som hovedrett sammen med kokt ris.

Ingen kommentarer: