Denne oppskriften elsker alle jeg kjenner og jeg blir ofte spurt om å lage den, så her er den:
ingredienser:
2 små auberginer
1 fedd hvitløk
4 spiseskjeer tahini
1/4 kopp malte mandler
saften av 1/2 sitron
1/2 teskje malt kumin
2 spiseskjeer hakket mynte
2 spiseskjeer oliven olje
salt og pepper
Prikk auberginene med en gaffel og legg dem på en langpanne. Grill de ovnen til skallet begynner å rynke seg og svartne. Snu på dem innimellom. Når de er ferdige og litt avkjølt, drar du av skallet. Hakk auberginene og legg bitene i et dørslag. La vannet/saften renne av i ca.20 min og klem så ut så mye væske som mulig.
Ha auberginen sammen med resten av ingrediensen (ikke olje og ca.halvparten av mynten) i en kjøkkenmaskin eller blender/stavmixer og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Ha dippen i en fin bolle og dryss resten av mynten over. Hell olivenoljen over og server med f.eks pitabrød.
Macro Bowls
-
The macro bowls featured in Joe Yonan's Mastering the Art of Plant-Based
Cooking - nutty brown rice, a rainbow of vegetables, and a miso-tahini
dressing ...
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar