Denne oppskriften elsker alle jeg kjenner og jeg blir ofte spurt om å lage den, så her er den:
ingredienser:
2 små auberginer
1 fedd hvitløk
4 spiseskjeer tahini
1/4 kopp malte mandler
saften av 1/2 sitron
1/2 teskje malt kumin
2 spiseskjeer hakket mynte
2 spiseskjeer oliven olje
salt og pepper
Prikk auberginene med en gaffel og legg dem på en langpanne. Grill de ovnen til skallet begynner å rynke seg og svartne. Snu på dem innimellom. Når de er ferdige og litt avkjølt, drar du av skallet. Hakk auberginene og legg bitene i et dørslag. La vannet/saften renne av i ca.20 min og klem så ut så mye væske som mulig.
Ha auberginen sammen med resten av ingrediensen (ikke olje og ca.halvparten av mynten) i en kjøkkenmaskin eller blender/stavmixer og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Ha dippen i en fin bolle og dryss resten av mynten over. Hell olivenoljen over og server med f.eks pitabrød.
Rye Crepes
-
This recipe can deliver rustic rye flour crepes for days. Fill them with
sweet or savory fillings for any meal of the day.
Continue reading Rye Crepes on...
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar