fredag 7. august 2009

Kylling med tomat og safranmarmelade


1 kylling
1 løk hakket grovt
Hvitløk 2-3
1 tsk saffran
2 spsk varmt vann
2 tsk malt kanel
2 tsk malt ingefær
4-6 tomater i grove biter
3 dl kyllingfont
3-4 spsk flytende honning (viktig at det er flytende)
100 gr ristede mandelflager
Koriander hvis man ønsker

Kylling delt opp. Brunes på en panne og krydres med salt og pepper. Ta kyllingen av panna. Løk og hvitløk stekt mykt på pannen. Bland Safran og vann og la det stå en liten stund. Tørrkrydder satt på panna sammen med løken og stekt lidt og der etter tomater og safran satt på panna. La det koke på middels varme i 5 minutter. Kylling og font satt på pannen, lokket på og skal koke i 30 min. Etter 30 min ta kyllingen ut av panna og legg på en tallerken med lokk og skru opp varmen. Koke til saften blir tykkere og da setter man honning i og la det koke inntil det er nesten like tykt som marmelade. Kylling går i pannen igjen og varmes lidt opp. Mandler drysses over og evt. koriander. Spises med ris og salat.

Ingen kommentarer: